Personálie

Obchod a výrobu ve společnosti Obermeyer Helika povedou noví ředitelé

Architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika posiluje své vedení. Novým obchodním ředitelem byl jmenován Petr Vašina, který bude mít na starosti řízení celého obchodně-marketingového týmu a jednání s klíčovými zákazníky. Pozice ředitele výroby se současně ujímá Tomáš Janeček, jehož základním úkolem bude rozvoj projektování v BIM technologii ve všech profesích. Oba noví ředitelé působí ve společnosti již od roku 2013.

Petr VašinaPetr Vašina do skupiny Obermeyer nastoupil jako obchodní ředitel pro Slovenskou republiku. V roce 2014, kdy se skupina Obermeyer stala technickým poradcem Ministerstva dopravy, výstavby a regionálního rozvoje SR při výběru subjektu, jenž se formou PPP ujme výstavby bratislavského obchvatu, přešel do divize PPP a stal se výkonným ředitelem tohoto projektu. Poté, co bylo poradenství úspěšně ukončeno, se stal nově obchodním ředitelem Obermeyer Helika v České republice. Je absolventem Stavební fakulty VUT v Brně a také předsedou představenstva České komory stavebních ekonomů.

 

 

 

 

 

 

Tomáš JanečekTomáš Janeček působil ve skupině Obermeyer jako ředitel divize Letiště a od roku 2014 jako ředitel divize PPP, kde se společně s Petrem Vašinou věnoval PPP projektu bratislavského obchvatu. Jako architekt se v minulosti podílel na řadě významných projektů. Jedním z nich je například Terminál sever 2 na Letišti Praha-Ruzyně, jehož byl v letech 2000–2006 (od prvotní fáze přípravy až po uvedení do provozu) hlavním architektem. Před jmenováním do nové funkce výrobního ředitele Obermeyer Helika působil jako koncepční architekt přestavby a rozvoje sedmi řeckých regionálních letišť ve spolupráci se sesterským ateliérem Obermeyer Hellas. Je absolventem Fakulty architektury VUT v Brně a členem České komory architektů.

tisková zpráva