Personálie

Praha po týdnech vybrala šéfa odboru zodpovědného za tunel Blanka

Pražští radní po několika týdnech obsadili post šéfa odboru strategických investic, pod kterého spadají velké dopravní stavby včetně problematického tunelu Blanka. Dosavadního ředitele Filipa Kouckého, který z funkce odešel, nahradí Karel Prajer. Na pražském magistrátu nemá ředitele zhruba třetina odborů. Bez vedení je také polovina ze čtyř sekcí, pod které odbory spadají.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová si minulý týden na setkání s novináři postěžovala, že se do vedoucích funkcí na magistrát zájemci nehrnou. „Nejsme schopni lidi dostatečně zaplatit. Je to patová situace,“ uvedla. Opozice tento stav kritizuje. Magistrát prý je nefunkční a vinu na tom nese primátorka.

Do výběrového řízení na ředitele investic se kromě dalších uchazečů hlásil Jiří Toman, který odboru šéfoval v době, kdy se rozhodovalo mimo jiné právě o stavbě tunelu Blanka. ČTK to zjistila z neveřejných podkladů pro radu. Přes problémy s výběrovými řízeními radní kromě ředitele investic vybrali šéfa odboru technické vybavenosti.

Pražský magistrát zaměstnává přes 2000 lidí. Primátorka už dřív uvedla, že hodlá počet zaměstnanců zredukovat a zefektivnit chod úřadu.

zpráva ČTK