Personálie

Vladimír Hlavinka je nově v představenstvu společnosti PSG-International

Novým místopředsedou představenstva jedné z největších stavebních a energetických firem v České republice PSG-International se stal Vladimír Hlavinka. Ve funkci je od 1. února. Sedmačtyřicetiletý Hlavinka působil také jako ředitel Jaderné elektrárny Temelín, od roku 2008 byl členem představenstva a ředitelem divize výroba ČEZ. ČTK to sdělil mluvčí PSG Patrik Kamas.
Hlavinka působil v ČEZ v letech 1991 až 2000. Do společnosti se vrátil v roce 2006, kdy zastával funkci ředitele úseku elektráren a zároveň působil jako ředitel temelínské elektrárny. Ve funkci člena představenstva a ředitele divize výroby skončil loni na konci ledna, poté působil jako poradce generálního ředitele.
Angažování Hlavinky podle vedení PSG International povede k rozvoji dodávek energetických projektů. „Vzhledem k jeho zkušenostem a dosavadní profesní kariéře jde o jednoznačné posílení našeho týmu jak na úrovni vrcholového managementu firmy, tak i v pro nás klíčové oblasti energetických projektů,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel Tomáš Krones. Hlavinka bude zodpovědný zejména za projekty a činnost Divize Power.
PSG-International, a. s., zaměstnává asi 600 lidí, firma působí v České republice i v zahraničí od svého založení v roce 1924. Realizovala projekty ve více než 20 zemích na čtyřech kontinentech. Je generálním dodavatelem v oborech stavebnictví, energetiky a petrochemie.
Tržby skupiny PSG dosáhly v roce 2012 téměř 7 miliard korun. Společnost v poslední době stavěla v Rusku paroplynové elektrárny, objekty pro automobilky Hyundai nebo Volkswagen či administrativní budovy. Velké projekty ve stavebnictví a energetice připravuje v Turecku a Iráku. Ve Zlíně loni dokončila výstavbu Baťova institutu, stavěla také Kongresové centrum a Laboratorní centrum fakulty technologické zlínské univerzity.

zpráva ČTK