Přednášky, exkurze

Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT

Zájemci o studium na Fakultě stavební ČVUT v Praze se v rámci Dne otevřených dveří, který se koná v pátek 31. ledna, seznámí s možnostmi bakalářských studijních programů a třemi základními směry studia – stavebnictvím, architekturou a geodézií. Dozvědí se zde tematická zaměření a rozdíly mezi jednotlivými studijními programy. Připraveny budou také informace o přijímacím řízení a možnostech přípravných kurzů. Pro dotazy budou středoškolákům a jejich rodičům k dispozici pedagogové i studenti fakulty.

Den otevřených dveří se koná v den pololetních prázdnin, díky čemuž se ho mohou zúčastnit zájemci o studium i z nižších ročníků středních škol, pro které někdy bývalo obtížné se uvolnit z výuky.

Už od 9.00 až do 14.00 hodin bude otevřen Ateliér D, v němž studenti získají informace k přijímačkám, budou zde vystaveny ukázky studentských prací a jednotlivé katedry zde budou představovat svoji odbornou činnost. Návštěvníci se tu budou moci potkat se zástupci odborných kateder a seznámit se s aktuálními tématy, které se na fakultě řeší. Informace o bakalářských studijních programech budou pro návštěvníky připraveny od 10.00 do 11.00 hodin v posluchárnách B-280 a B-286. 

V průběhu celého dne pak bude možné při exkurzích zhlédnout zajímavá místa fakulty. Návštěvníci se podívají do Experimentálního centra, Laboratoře technických zařízení budov, Studia membránové architektury, Geodetické laboratoře či Vodohospodářského experimentálního centra, které je se svými gigantickými rozměry 90×12 metrů největší podobnou laboratoří ve středoevropském regionu v rámci vysokoškolských výzkumných center.

Podrobný program je k dispozici na www.fsv.cvut.cz.

tisková zpráva ČVUT