Přednášky, exkurze

Festival Open House Praha

Od 1. do 6. září 2020 se uskuteční další roční festivalu Open House Praha, v rámci něhož se veřejnosti otevřou běžně nepřístupné prostory v metropoli. Program je nyní k dispozici na www.openhousepraha.cz

O víkendu si návštěvníci budou moci prohlédnout 73 běžně nepřístupných budov a prostorů a v týdnu od 1. září je navíc připraven doprovodný program sestávající z komentovaných procházek a debat o městské architektuře. Festival otevřených budov je dnes již tradičním architektonickým svátkem, který umožňuje zdarma prozkoumat skryté a běžně nepřístupné poklady města. Od 1. září se rovněž pro návštěvníky otevře infocentrum v domě Radost na Žižkově.

Koncept festivalu, který na jeden víkend v roce otevírá lidem zdarma běžně nepřístupné prostory, vznikl v Londýně v roce 1992 pod vedením zakladatelky Victorie Thornton. V Česku konal poprvé v roce 2015 a od té doby se stal jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí v Praze. Open House Praha je hrdou součástí mezinárodní sítě Open House Worldwide. Patronkou pražského festivalu je Eva Jiřičná, architektka českého původu žijící v Londýně, která stála u počátků Open House London.

mi s využitím podkladů pořadatele