Přednášky, exkurze

Mat Cash představí projekty studia Heatherwick a vyhlásí vítěze Kaplicky Internship 2019

Ve čtvrtek 24. října 2019 se v Centru současného umění DOX uskuteční přednáška Mata Cashe z londýnského studia Heatherwick, jednoho z nejvýznamnějších architektonických studií současnosti. Přednáška s názvem Designing the Human-Centric City se koná při příležitosti vyhlášení vítěze 5. ročníku soutěže pro studenty a čerstvé absolventy architektonických oborů Kaplicky Internship. Letošní vítěz absolvuje tříměsíční stáž právě ve studiu Heatherwick. Soutěž organizuje nadace Bakala Foundation ve spolupráci s londýnským Design Museum a Nadačním fondem Kaplicky Centre.

Mat Cash se bude v přednášce věnovat posledním projektům studia Heatherwick. Zaměří se zejména na to, jak lze prostřednictvím promyšleného designu vytvořit místa, která dávají lidem možnost vnímat své okolí novým způsobem a jak mohou urbanistické změny přispět k lepšímu soužití. Představí pozadí vzniku projektů, jako je Coal Drops Yard v Londýně, Zeitz MOCAA v Kapském Městě, 1000 Trees v Šanghaji a Vessel v New Yorku.

Mat Cash přijíždí do Prahy jako člen odborné poroty 5. ročníku soutěže Kaplicky Internship. Do druhého kola soutěže postoupilo šest studentů a čerstvých absolventů architektonických oborů českých vysokých škol. Vedle Mata Cashe v porotě usedli architekt a vysokoškolský pedagog Michal Kohout, historik architektury Zdeněk Lukeš a ředitel londýnského Design Museum Deyan Sudjic. Čestnou členkou poroty je Eliška Kaplický Fuchsová.

Přednáška se uskuteční od 18 h a bude probíhat v angličtině. Po jejím skončení bude vyhlášen vítěz Kaplicky Internship 2019 a následně bude možnost prohlédnout si soutěžní práce všech šesti finalistů. Akce je otevřena pro veřejnost zdarma po předchozí registraci zde. Více o projektu Kaplicky Internship se dozvíte zde.

Mat Cash představí projekty studia Heatherwick a vyhlásí vítěze Kaplicky Internship 2019

tisková zpráva