Projekty

Akvapark v Horažďovicích zavírá, začíná kompletní obnova

V akvaparku v Horažďovicích začala po 12 letech provozu kompletní obnova. Bazén tak bude až do května uzavřen. ČTK o tom informoval místostarosta města Jan Buriánek.
„Úpravy bazénu si vyžádají přibližně 14,5 miliónu korun, které z větší části poskytne město ze svého rozpočtu. Zhruba 2,5 miliónu z této částky jsme dostali z ROP Jihozápad. Díky připravovaným novinkám by měl akvapark získat na atraktivitě a uspokojit zvyšující se nároky návštěvníků," uvedl.
Podle něj je generální oprava nutná, bazén totiž funguje už od roku 2000. Navíc jeho návštěvnost je dlouhodobě vysoká, v posledních letech se drží zpravidla v pětici nejnavštěvovanějších cílů kraje, jen za rok 2011 do něj zavítalo 122 000 lidí. Úpravy akvaparku zahrnou nejen rekonstrukce, ale i vybudování nových atrakcí, vznikne například wellness centrum.
„Práce jsou rozděleny na dvě etapy, první potrvá od 27. února do 30. dubna. Zahrnuje modernizaci bazénové haly a vodních atrakcí. Vznikne nová divoká řeka, vířivku nahradí dvakrát větší o kapacitě 13 lidí. V dětském bazénu přibude pirátská loď se skluzavkou pro nejmenší," uvedl vedoucí akvaparku Jiří Hlavatý. Vyměněna bude také elektroinstalace a osvětlení. Akustiku v bazénové hale vylepší nové protihlukové obložení.
V rámci druhé etapy, která se uskuteční za plného provozu, vznikne wellness centrum Saunový svět s finskou saunou pro 12 lidí a párou pro stejný počet lidí, infrasaunou pro čtyři lidi, solarstudiem, masážemi a odpočinkovou částí, dodal Hlavatý.
Projekt počítá dále také se zastřešením části venkovní terasy, tyto prostory se stanou součástí wellness centra.
Akvapark Horažďovice je majetkem města. Provoz zahájil na podzim 2000. Návštěvníci v něm mají k dispozici také restauraci, fitcentrum a horolezeckou stěnu. Podle radnice přijíždějí lidé nejen z Plzeňského, ale i Jihočeského kraje, oblíbený je bazén mezi návštěvníky Šumavy.
zpráva ČTK