Projekty

Byla zahájena stavba budovy Aspira Business Centre na Praze 13

Společnost Livesport, přední světový poskytovatel sportovních výsledků, dnes slavnostně položila základní kámen budovy Aspira Business Centre. Kancelářské prostory o rozloze 18 000 metrů čtverečních v pražských Nových Butovicích plánuje dokončit v listopadu 2017.

Livesport zaznamenal od svého vzniku v roce 2006 na českém i celosvětovém trhu významný růst. To vedlo k rozhodnutí investovat v řádu stovek milionů korun do vlastních kancelářských prostor na Praze 13, kde má společnost nyní své sídlo. Nový projekt nabídne netradiční architektonické řešení i vysoký technický standard budovy. Aspira Business Centre splňuje také principy udržitelnosti a cílí na akreditaci BREEAM Excellent a LEED Gold.

Architekt Studia Acht Václav Hlaváček slavnostně odhaluje model budovy za asistence moderátora Jana SmetanyAspira Business Centre – vizualizace

„Železobetonový skelet budovy bude oděn do kvalitních přírodních materiálů s vysokou estetickou hodnotou jak zvenku, tak zevnitř. Projekt jsme pojali moderně, aby nenarušoval celkový dojem okolí a zároveň aby upoutal pozornost. Samozřejmě jsme brali zřetel i na příjemné pracovní prostředí,“ uvedl architekt Václav Hlaváček ze Studia Acht.

Aspira Business Centre bude mít celkem 10 nadzemních a 3 podzemní podlaží. Nabídne celkem 264 parkovacích míst včetně dobíjecích stanic pro elektromobily a zázemí pro cyklisty. Retailové atrium v přízemí poskytne prostory pro menší výstavy, ale i restauraci a konferenční sál až pro 100 hostů. Společnost Livesport obsadí v nové budově více než 6000 metrů čtverečních. Zbytek prostor – zhruba 12 000 metrů čtverečních – je k dispozici zájemcům o kancelářské prostory třídy A.

Společnost Livesport poskytuje rychlé sportovní zpravodajství. Technologická firma vyvíjí více než 60 internetových stránek, které měsíčně navštíví přes 60 miliónů uživatelů. Vlajkovou lodí Livesportu je síť webů FlashScore, světová jednička v oblasti poskytování nejrychlejších sportovních informací.

tisková zpráva