Projekty

Domažlice dokončily plavecký areál za téměř 300 miliónů

Jedenáctitisícové Domažlice dokončily kompletní rekonstrukci a rozšíření krytého plaveckého bazénu s atrakcemi za téměř 300 miliónů korun. Minulý týden v pondělí získaly kolaudační souhlas a ve středu zahájily zkušební provoz zrekonstruovaného 25metrového bazénu. Zatím ne pro veřejnost, jen pro školy a plavecké oddíly. Ohlas rodičů, dětí i plavců je zatím vesměs pozitivní, řekl ČTK starosta Zdeněk Novák.

Pokud nenastanou mimořádné okolnosti, otevře se oficiálně celý areál, včetně wellnessu, tureckých lázní, tobogánu, sauny, bazénu s mořskou vodou a vířivek první týden v listopadu. V komplexu dále bude bowling, kuželky, fitcentrum a restaurace. Až na 1. leden se zřejmě posune otevření ubytovny hotelového typu se 40 lůžky.

Domažlice stavbu hradí z větší části ze svých zdrojů a z úvěru, s financováním by neměly mít problém, i když právě kvůli velkým investicím mají schodkový rozpočet. Modernizace se neprodražila. Město něco ušetří na stavbě, ale musí ještě zaplatit dovybavení, výsledná cena bude podle Nováka pod 300 miliony korun. Velké výdaje na rekonstrukci se nijak výrazně neprojeví ve vstupném, bude srovnatelné s podobnými zařízeními. Bazén bude rozdělen do několika sekcí a platit se bude podle toho, jaké služby si návštěvník koupí.

Město očekává, že areál bude konkurenceschopný podobným bazénům v Kdyni, Klatovech nebo za hranicemi. „Velkou výhodou bude ubytovna, fitcentrum a restaurace. Budeme schopni uspořádat například soustředění sportovních oddílů, které tam mají kompletní vyžití i zázemí,“ uvedl starosta. Vedle jsou tenisové kurty, atletický a fotbalový stadion.

zpráva ČTK