Projekty

FINEP postaví tři nové objekty pro družstevní bydlení

Společnost FINEP pokračuje v úspěšném trendu výstavby družstevního bydlení. Novinkou je, že v lokalitách pražského Barrandova, Hostivařské přehrady a Proseku vzniknou tři nové projekty s tímto typem bydlení. Poptávka po družstevním bydlení vzrůstá.
„Klíčovým důvodem, který preferují zájemci o družstevní bydlení, jsou požadavky hypotečních bank na věk uchazečů a také to, že spousta Čechů má s družstevním bydlením dobrou zkušenost,“ vysvětluje generální ředitel FINEP Tomáš Pardubický.
Pilotním projektem družstevní výstavby je Bytové družstvo Habr, který se nachází na pražském Proseku. FINEP zde staví 62 nových družstevních bytů.
Mezi hlavní výhody družstevního bydlení patří povinnost skládat významně menší vlastní hotovost 25 procent z celkové částky (celá tato část může být financována formou úvěru ze stavebního spoření). Zbývajících 75 procent platí klient formou nájmu. Přínosem je také to, že klient nemusí bance prokazovat bonitu – žádné daňové přiznání, žádné potvrzení o příjmu. A dále mezi přínosy družstevního bydlení patří:
• nový byt je možné pořídit v jakémkoliv věku
• byt je možné převést i do osobního vlastnictví
• v katastru nemovitostí je zapsáno jako vlastník celého domu bytové družstvo
• veškeré reklamace celého domu (společných částí i jednotlivých bytů či garážových stání) řeší bytové družstvo
• výhodnější podmínky u sjednaných služeb (pojištění, technická asistence vč. benefitní karty, správa domu, právní konzultace, internet, moderní způsob měření a řízení spotřeb energií, aj.)
 
tisková zpráva
 
Kaskády Barrandov VNad Prehradou IIProsek IV