Projekty

Green Point má být další certifikovanou stavbou v Praze

Green Point na křížení ulic Plzeňské a Mozartovy nedaleko pražského Anděla má být další certifikovanou zelenou stavbou v metropoli. Návrh ateliéru AHK architekti zahrnuje například atrium do výše budovy s denním světlem a střešní zelenou terasu. Stavba by tak měla být hotová do léta 2014.
Realitní firma Impact-Corti chce letos na podzim na pražském Andělu zahájit výstavbu centra Green Point. Osmipodlažní budova budova s téměř 7000 metry čtverečními kanceláří má stát zhruba 400 miliónů korun.
Green Point na křížení ulic Plzeňské a Mozartovy má být další certifikovanou zelenou stavbou v metropoli. Návrh ateliéru AHK architekti zahrnuje například atrium do výše budovy s denním světlem a střešní zelenou terasu. Stavební povolení by měl podle Zwahlena projekt získat v květnu. „Vzhledem k tomu, že budova není moc velká, věřím, že se nám podaří během šesti měsíců najít nájemce alespoň na 3000 čtverečních metrů. Zahájení výstavby na podzim tak vidím jako reálné," řekl deníku E15 šéf představenstva firmy Impact-Corti Jürg Zwahlen. Stavba by tak měla být hotova do léta 2014.
Developer chystá projekt spolu s americkým investorem Hampshire Investments & Development, s nímž už spolupracoval například na designovém hotelu Mosaic House, bytovém domě V Horách a dalších rezidenčních projektech.
Anděl na Smíchově patří k nejatraktivnějším kancelářským lokalitám v Praze. Ke konci loňského roku bylo v Praze 5 prázdných jen necelých sedm procent kanceláří ve srovnání s pražským průměrem 12 procent.
Podle sdružení poradenských firem Prague Research Forum bylo v Praze ke konci loňska 2,8 miliónu metrů čtverečních kanceláří, z nichž zhruba 336 tisíc bylo volných. Letos se očekává dokončení až 110 000 metrů čtverečních nových kanceláří na Pankráci, v Karlíně či v Holešovicích.
zpráva ČTK
 
 
Green Point, vizualizace Atelier AHKGreen Point, vizualizace Atelier AHK