Projekty

Hradec Králové investuje 260 miliónů korun do oprav Benešovy třídy

Celkem 260 miliónů korun z evropských dotací investuje Hradec Králové do regenerace Benešovy třídy. Peníze jsou určené na zateplení bytových domů a opravy veřejného prostranství. Radnice věří tomu, že revitalizace by měla lokalitě odejmout nálepku nevzhledného sídliště. ČTK o tom informovala mluvčí radnice Magdaléna Vlčková.
Podle mluvčí se už pracuje na stavebních úpravách chodníků ve střední části třídy, úpravy čekají také park u Harmonie. „Projekt počítá s vytvořením kvalitního parkového parteru nejen pro potřeby lidí bydlících v okolí. Lokalita projde terénními úpravami a obměnou veřejného osvětlení. Funkčnost podtrhnou nové stezky, dopravní opatření, sadové úpravy a herní prvky pro děti i seniory,“ uvedl primátorův náměstek Jindřich Vedlich s tím, že práce by měly skončit do srpna.
Další část revitalizace, která změní střed Benešovy třídy, se zatím připravuje. Součástí této etapy bude úprava chodníků i silnic, vybudování nové střechy podél obytných domů a výsadba zeleně. Radnice plánuje, že práce by mohyl začít v roce 2013 a úpravy by měly být dokončené na podzim 2014.
Více najdete zde.
zpráva ČTK