Projekty

Jindřichův Hradec bude za 5,4 miliónu korun opravovat lávku pro pěší

Přes rybník Malý Vajgar v Jindřichově Hradci povede od léta nově opravená lávka pro pěší. Práce na rekonstrukci, která začne v dubnu, budou stát město zhruba 5,4 miliónu korun. Informovala o tom Karolína Průšová z kanceláře starosty.
Lávka bude opět ze železobetonové konstrukce a z té původní zůstanou pouze terasy na obou březích. „Veškeré práce bychom měli stihnout v době, kdy bude vypuštěný Malý Vajgar,“ uvedl starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka. Chodci budou muset po dobu rekonstrukce využívat most pro automobily. „Provizorně pro pěší rozšíříme chodník, který od vozovky oddělíme zábradlím,“ dodal starosta.
O opravě lávky se hovoří už od konce roku 2009. Tehdy na ní zástupci města zaznamenali první nedostatky. „Pilíře i konstrukce silně poškodila koroze,“ uvedl před časem tajemník městského úřadu Karel Přibyl.
Podle odhadů vedení města rekonstrukce potrvá zhruba do poloviny června letošního roku. Jindřichohradečtí chtějí, aby nově opravená lávka sloužila chodcům už v letní sezóně, kdy město pravidelně navštěvují tisícovky turistů.
zpráva ČTK