Projekty

Kadaň v pátek otevře novou sportovní halu za 120 miliónů

Novou sportovní halu pro 500 sedících diváků otevřou v pátek v devatenáctitisícové Kadani na Chomutovsku. Její stavba stála 120 miliónů korun a zhruba třetinou na ni přispěly evropské fondy. Jak rentabilní provoz bude, to se uvidí během podzimu, řekl ČTK starosta Kadaně Jiří Kulhánek.

Takové zařízení v Kadani dosud chybělo, takže třeba druholigoví futsalisté museli své zápasy hrát v nedalekých Spořicích. Vedle hlavní plochy, využitelné hlavně pro míčové sporty, je malá tribunka pro 500 sedících diváků, v zázemí jsou potom dva squashové kurty, sauna, posilovna a také jedna menší tělocvična. Tu by měly využívat kluby sportovního tance, baletky a zápasníci. Pro veřejnost se hala otevře v pátek. „Od rána bude přístupná pro školy a odpoledne pro veřejnost, krom klasické prohlídky máme pro návštěvníky připravené ukázky jednotlivých sportů," uvedl Kulhánek.
Budoucnost ukáže, zda a jaká bude provozní ztráta haly. „Bude záviset na tom, kolik nájemců pro ni seženeme. Krom futsalistů by tam zatím měli hrát zdejší florbalisté nebo basketbalisté Klášterce. Vědět bychom měli během podzimu," dodal starosta.
zpráva ČTK