Projekty

Klatovy opraví a rozšíří plavecký bazén, vydají až 50 miliónů Kč

Klatovy příští rok opraví a rozšíří plavecký bazén za sumu do 50 miliónů korun. Zastupitelé už přístavbu wellness části a výměnu více než 20 let staré technologie schválili. Projekt bude hotový do podzimu. Radnice chce do krytého bazénu přilákat zejména rodiny s dětmi.
ČTK to řekl starosta druhého největšího města Plzeňského kraje Rudolf Salvetr (ODS). V současném krytém areálu je zatím bazén se šesti plaveckými dráhami, dětský bazének a sauna.
Wellness, kde bude vodní a saunový svět, vyústění toboganu, protiproudy a jeskyně, vznikne v přístavbě v jižní části současné budovy, kde by stejně vyžadovala opravu. Současná technologie je kromě stáří také energeticky náročná a nové zařízení bude odpovídat současným normám na úpravu vody. Areál se podle finální podoby projektu zřejmě rozšíří o prostory pro slunění.
Projekt, jenž se nyní upravuje, vychází ze zhruba trojnásobně velké investice, kterou město plánovalo před šesti lety a na níž shánělo dotace EU. Existující ideu projektu už město schválilo. O dotaci bude město také usilovat, ale investici vybuduje i bez ní. O opravě krytého koupaliště se hovoří už několik let.
zpráva ČTK