Projekty

Konstrukce v pavilonu hrochů a slonů v pražské zoo budou stát 50 miliónů korun

Pražští radní v úterý vybrali vítěze výběrového řízení na stavbu konstrukcí v pavilonu hrochů a slonů v pražské zoologické zahradě. Hodnota zakázky je téměř 50 mil. Kč. ČTK to řekla radní Helena Chudomelová (TOP 09).
„Předmětem této veřejné zakázky je vybudování exteriérů a interiérů, které budou sloužit jako ochranné, dělicí a zabezpečující konstrukce,“ uvedla radní. „Bez realizace této zakázky není možné dokončit celou stavbu nových pavilonů,“ doplnila. Vítězem se stala firma S.O.S. – Dekorace, s. r. o., jejíž nabídka byla podle radních nejvýhodnější.
Praha už před dvěma lety vybrala dodavatele, který pavilony vybuduje za 360 miliónů Kč. V letošním rozpočtu města je na stavbu vyčleněno 225,6 miliónu Kč. Základní kámen byl položen v roce 2010. Otevření plánuje město v roce 2013.
Podle ředitele zoo Miroslava Bobka je stavba největším projektem nejen v pražské zoo, ale také v zoologických zahradách střední Evropy. Pavilony pro slony a hrochy vyrostou v horní části zahrady, nedaleko afrického domu. Do nových prostor se vejde sedm až deset slonů. Hrošinec bude určen zhruba pro pět zvířat a návštěvníci si je budou moci prohlédnout i ve vodě.
Vizualizaci stavby najdete ZDE.
zpráva ČTK