Projekty

Kroměříž na jaře zahájí opravy městského koupaliště Bajda

Kroměřížská radnice chce před začátkem letošní sezony opravit městské koupaliště Bajda. Kvůli nedořešeným majetkoprávním vztahům a omezenému množství financí ale nelze počítat s tím, že by se Bajda do léta od základu změnila. Opravy sice nebudou na první pohled příliš viditelné, zato pro provoz celého areálu budou zásadní, řekl ČTK mluvčí městského úřadu Pavel Zrna.
Stav venkovních rozvodů vody už neumožňuje další provoz. Musejí se také udělat přelivové žlaby i fóliový povrch všech tří bazénů, tedy velkého, dětského i brouzdaliště. V plánu je i nové vyústění trysek do bazénů. Kvůli umístění trysek se bude muset zvýšit dno velkého bazénu asi o 30 centimetrů. Změn dozná i část chemického hospodářství.
Opravy přijdou na 13 miliónů korun, 9 miliónů má město vyčleněno v letošním rozpočtu, zbývající částku uhradí z rozpočtu na příští rok. „S opravou chceme začít hned na jaře tak, aby byl areál do druhé poloviny června připraven na zahájení provozu,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje Josef Koplík.
Vedení radnice uvažovalo i o tom, že by areál oživilo některými zábavními prvky a skluzavkami. Tento záměr ale podle Zrny stále komplikují nedořešené vlastnické vztahy. Část areálu leží na bývalých církevních pozemcích, dnes v majetku státu, které jsou kvůli nevypořádaným církevním restitucím blokovány, což zásadně omezuje jakékoliv případné investice do rozvoje koupaliště.
zpráva ČTK