Projekty

Mělník získal stavební povolení na první etapu obchvatu

V Mělníku by se ještě letos měl začít stavět silniční obchvat města. Město získalo stavební povolení na první etapu stavby, ulehčit by se tak mělo zejména dopravě v ulicích Cukrovarská a Italská, řekl ČTK starosta Mělníka Ctirad Mikeš. Stavba za přibližně 200 miliónů korun by mohla začít v polovině roku, dokončit se má v roce 2015.
Stavba obchvatu Mělníka se odkládala podle starosty asi deset let. „Konečně se podařilo městu Mělníku a Ředitelství silnic a dálnic získat pravomocné stavební povolení na první etapu obchvatu,“ řekl Mikeš. Zdržení podle něj způsobilo získávání potřebných pozemků a odvolání společnosti, jejíž pozemky do projektu zasahovaly. „Tato námitka nebyla akceptována, poněvadž došlo k drobné úpravě projektu tak, aby pozemky této společnosti nebyly dotčeny touto stavbou,“ dodal Mikeš. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nyní vybírá dodavatele stavby první etapy obchvatu. „Eventuálně by se mohly v letošním roce finance uvolnit, to znamená, že by se zahájila výstavba v pololetí letošního roku a skončilo by se v roce 2015,“ doplnil Mikeš.
První etapa obchvatu, která bude dlouhá necelý jeden kilometr, spojí ulice Pražskou a Mladoboleslavskou, od tranzitní dopravy se tak uleví obyvatelům ulic Cukrovarská a Italská, kde byla zátěž hlukem asi 80 decibelů. Je jednou ze čtyř staveb, které jako celek vytvoří obchvat celého města. Kdy bude celý obchvat dokončen, zatím starosta nedokáže odhadnout.
Více o stavbě najdete zde.

zpráva ČTK