Projekty

Místo bývalé tramvajové vozovny na pražském Smíchově budou kanceláře

V Praze na Smíchově v ulici Na Valentince vyroste místo bývalé tramvajové vozovny sedmipodlažní administrativní budova FIVE! Smíchov Offices. Informovala o tom architektonická kancelář Qarta Architektura, která budovu navrhuje. Projekt už získal územní rozhodnutí.
Objekt, jehož developerem je společnost Hochtief Development Czech Republic, architekti navrhli jako pětitrakt se dvěma středními chodbami. V přízemí budou kromě haly s centrální recepcí dva komerční prostory a vjezd do dvoupatrových podzemních garáží, kde bude 88 parkovacích míst.
„Industriální charakter budovy se odráží i v interiérech, ve kterých jsou pro připomenutí původní atmosféry použity materiály, jako je pohledový beton, dřevo nebo kov,“ poznamenal architekt David Wittassek z ateliéru Qarta Architektura.
Čistá podlahová plocha nadzemní části budovy bude 10 573 metrů čtverečních, z toho kanceláří bude 8200 metrů čtverečních, 900 metrů čtverečních je pro obchodní plochy a zhruba 200 metrů čtverečních budou sklady. Podzemní část pak zabere 3232 metrů čtverečních. Developer by chtěl budovu dokončit do konce roku 2015.
Více o projektu najdete zde.

zpráva ČTK