Projekty

Mladá Boleslav začala stavět nový krytý bazén za 250 miliónů

Město Mladá Boleslav zahájilo výstavbu krytého bazénu u lesoparku Štěpánka za 250 miliónů korun. Stavba, která nahradí bazén v historické budově sokolovny, by měla být hotová koncem listopadu. ČTK to řekl primátor města Raduan Nwelati. Realizovat ji bude liberecká firma Syner.
Nový městský bazén bude celoročně sloužit veřejnosti, sportovcům, sportovním klubům a školám z Mladé Boleslavi a okolí. Podle původního plánu měla být stavba dokončena v říjnu, kvůli komplikacím ve výběrovém řízení se lhůta prodloužila. V řízení podalo nabídky původně pět uchazečů, ale všichni překročili předpokládanou maximální hodnotu veřejné zakázky stanovenou zadávací dokumentací na 250 mil. Kč bez DPH. Radnice proto dala účastníkům řízení druhou možnost podat nabídku se stejnými zadávacími podmínkami. Doplnění nabídek měli zájemci podat do 31. března, v uvedené lhůtě tak učinili tři uchazeči. Radní se rozhodli pro nejnižší nabízenou cenu 248,9 mil. Kč.
Maximální denní kapacita bude asi 700 lidí, součástí stavby by měla být restaurace, fitness centrum i terasa na opalování se sprchami na střeše. Část nákladů zaplatí evropské fondy, město ze svého rozpočtu uhradí asi 110 miliónů, které má z úvěru na spolufinancování investičních akcí města.
zpráva ČTK