Projekty

Modernizace brněnského autobusového nádraží Zvonařka

Autobusové nádraží Zvonařka denně využije více než 25 000 cestujících ze všech koutů republiky i Evropy, kteří zde získávají první dojmy o městě. „Cílem našeho návrhu je celková modernizace, především zvýšení funkčnosti, přehlednosti a estetické sjednocení prostoru nádraží. Jeho charakter určí lineární uspořádání nástupišť, kromě toho jsme použili barvy a jasné členění bez zbytečných bariér. Zachováme však ocelovou konstrukci zastřešení, která překrývá celý prostor nástupišť o velikosti standardního městského bloku a v celoevropském měřítku je technicky i funkčně unikátní. Líbí se nám, je to jeden z mála příkladů brutalistní architektury v Brně, jen je potřeba ji celou očistit. Horní plocha zastřešení bude stále sloužit jako velkokapacitní odstavné parkoviště pro autobusy,“ uvádí architekt Ondřej Chybík.

Jeho kolega Michal Krištof dodává: „Zaměřili jsme se na lepší průchodnost nádražím a na logické členění jeho provozu. Potkají se tu barvy vlajek všech zemí Evropy, konstrukce zastřešení se rozzáří tisíci páskami LED svítidel. Využijeme tedy technologie, které před čtyřiceti lety neexistovaly – dnes světla svítí tak, že prostor opticky zmenšují, i za slunného počasí působí ponuře. Nová budou svítit nad sebe a od konstrukce se světlo odrazí dolů. Takto upravený veřejný prostor získá charakter a identitu a konečně bude fungovat jako celek.“

Brněnské autobusové nádraží na Zvonařce bylo otevřeno ve druhé polovině 70. let minulého století. Cílem úprav je vytvořit z tohoto nepříliš přívětivého místa nové nádraží, odpovídající současným požadavkům na cestování. „Naproti Vaňkovce u Opuštěné ulice vznikne na místě dnešních stánků a první refýže nová odbavovací hala. Bude logicky tam, odkud dnes proudí nejvíce lidí. Budovu u Plotní ulice opravíme, aby mohla sloužit administrativním potřebám firmy i jako zázemí řidičů. Průchod na nástupiště už nebude z okrajů nádraží, ale jeho středem tak, aby se lidé v prostoru nádraží pohybovali přirozeně a jednoduše,“ říká architekt Chybík.

Autobusové nádraží ZvonařkaModernizace autobusového nádraží Zvonařka – vizualizace

Modernizace autobusového nádraží Zvonařka – vizualizaceModernizace autobusového nádraží Zvonařka – vizualizace

Majitelem nádraží je společnost ČSAD Brno-město holding, která předpokládá, že se cena rekonstrukce bude pohybovat pod 130 milióny korun. Na projektu spolupracuje i město, které chce pomoci s financováním pomocí evropského dotačního programu ITI. Zvonařka je totiž významným mezinárodním autobusovým uzlem, kterým denně projede tisíc autobusů. „S přestavbou časově koresponduje i přeložka tramvaje do Plotní ulice z Dornychu, která by měla začít příští rok. Díky tomu se po více než čyřiceti letech lidé dočkají tramvajové zastávky přímo u nádraží a složitý nadchod od současné zastávky Zvonařka zmizí. Stejně tak se počítá s autobusovou zastávkou v Opuštěné ulici přímo u nádraží, která je dnes nelogicky posunutá směrem na západ. Autobusové nádraží se časem začlení do postupně budovaného Jižního centra,“ upřesňuje Ondřej Chybík.

Informace o projektu:
Investor:
ČSAD Brno holding, a. s.
Architektonické řešení:
Ondřej Chybík, Michal Krištof, Ondřej Švancara, Ingrid Spáčilová, Adam Jung
Dopravní řešení: Atelier Laboro
Koncept osvětlení: myLIGHT, s. r. o.
Předpokládaná realizace: 2019–2020

vis