Projekty

Na českobudějovickém výstavišti přibude nový pavilon

V areálu českobudějovického výstaviště přibude nový víceúčelový pavilon. Budova s označením T bude stát severně od pavilonu Z, s nímž bude propojena. Objekt za téměř 188 miliónů korun výrazně zvýší kapacitu krytých výstavních ploch. Výstaviště se bude moci rozvíjet i v oblasti kulturně-společenských a sportovních aktivit.
V říjnu se začalo s demolicemi stávajících objektů a zpevněných ploch, budou také přeloženy inženýrské sítě a připraveno staveniště. Nový objekt podle návrhu českobudějovické společnosti Atelier 8000 by měl být hotov příští rok v červenci. Nové budou i zpevněné plochy a komunikace.
Akce se v areálu výstaviště pořádají od roku 1960, kdy se tam konaly regionální zemědělské výstavy. K tradičním akcím patří zemědělský veletrh Země živitelka nebo výstava pro kutily a zahrádkáře Hobby. V roce 1994 bylo výstaviště privatizováno.
Na začátku 90. let výstaviště pořádalo jednu výstavní akci ročně, loni už jich bylo 12. Kromě toho je areál využíván k dalším aktivitám v rámci pronájmu. V posledních letech stoupl zájem o využívání zrekonstruovaného víceúčelového pavilonu Z pro pořádání plesů, konferencí, kulturních a firemních akcí.
Loni Výstaviště České Budějovice vykázalo zisk 15,4 miliónu korun. Výsledek hospodaření je podle výroční zprávy společnosti srovnatelný s lety 2008 i 2007. Loni firma investovala 13,1 miliónu korun, nechala například zrekonstruovat jižní část pavilonu B1 a přistavit vstupní vestibul pavilonu Z.
zpráva ČTK
zdroj foto společnost VČB