Projekty

Nový projekt Rezidence Oliva

Koncern PASSERINVEST zahájil počátkem letošního roku výstavbu nového rezidenčního objektu se 72 byty – Rezidence Oliva. Architektonicky výjimečný dům vyrůstá v blízkosti Parku Brumlovka v rezidenční části Prahy 4 – Michli. Dokončení výstavby je plánováno na konec roku 2022. Spolu s tímto projektem vznikne v sousedství také menší objekt s názvem Olivka, který nabídne prostory pro mateřskou školu, kavárnu s venkovním posezením a výstavu unikátního modelu železnice.

Nový komorně pojatý rezidenční objekt nabídne moderní bydlení v lokalitě s plnou občanskou vybaveností i skvělou dopravní dostupností a zároveň s dostatečným klidem a soukromím díky parkům a okolní zeleni. Architektonický návrh ateliéru A69 – architekti evokuje tvar plodu olivovníku, olivy, podle níž získal objekt své jméno. Srdcem domu bude velkorysé atrium se zelení, prosklenou střechou a panoramatickými výtahy, které zároveň vytvoří přirozený potkávací prostor pro obyvatele domu.

„Fasáda z neprůhledných, avšak průsvitných skleněných panelů v kombinaci s matným skleněným zábradlím zajistí uživatelům domu vysokou míru soukromí při pobytu na lodžii a zároveň neubere nic ze světelného komfortu v bytech. Soukromé venkovní prostředí bytů půjde ruku v ruce se společenským aspektem vnitřního prostoru domu, který nabídne vzdušný prosvětlený prostor obložený dřevem doplněný o vnitřní zahradu se stromy obohacující trasu domem k bytu. Cesta společnými prostorami domu se tak stane zážitkem, nikoliv jen každodenní nutností,“ popisuje vizi domu Boris Redčenkov, autor architektonického návrhu z ateliéru A69 – architekti.

Rezidence Oliva a sousední multifunkční objekt OlivkaVstupní lobby Rezidence OlivaTerasa a pohled do bytu v Rezidenci Oliva

Objekt o osmi nadzemních a třech podzemních podlažích nabídne celkem 72 bytů a nebytové prostory v přízemí. Byty mají dispozice od 1+kk po 4+kk a plochu od 32 do 119 m2. Součástí každého z nich je lodžie nebo terasa, prostorný sklep a jedno z celkem 84 parkovacích míst v podzemním parkingu. Podrobné informace k jednotlivým bytům, standardům, lokalitě i potřebné kontakty jsou k dispozici na webových stránkách projektu rezidenceoliva.cz. Zájemci o bydlení si také mohou předem domluvit schůzku v Showroomu Rezidence Oliva, který se nachází v obchodní pasáži budovy Brumlovka (Vyskočilova 1100/2, Praha 4).

Nejen rezidentům bude k dispozici sousední objekt Olivka, který poskytne potřebné zázemí pro Park Brumlovka a nabídne prostory pro mateřskou školu, kavárnu s venkovním posezením, a především výstavu unikátního modelu železnice, prostírajícího se na ploše 112 m2, který věrně zobrazuje území části Švýcarských Alp. S výstavbou obou objektů – Olivy i Olivky dojde ke zvelebení i okolního veřejného prostoru, přibude městská zeleň a zpříjemní se průchodnost lokalitou.

„Naším cílem je vytvářet ze zdejší lokality plnohodnotnou městskou čtvrť. Lidé zde najdou bydlení, práci, školu a školku pro své děti, parky, dětská hřiště a sportoviště i obchody a služby. O celou čtvrť navíc neustále pečujeme, modernizujeme ji a zpříjemňujeme pravidelnou výsadbou zeleně či budováním nových veřejných prostranství. Mimo to nabízíme i řadu zajímavých kulturních, sportovních i vzdělávacích akcí, které jsou široké veřejnosti k dispozici zcela zdarma. Smyslem naší práce je, aby tu lidé pracovali a bydleli rádi. Děkuji Pánu Bohu, že zde můžeme realizovat architektonicky tak výjimečný projekt, který rozšíří nabídku komfortního bydlení na Brumlovce,“ shrnuje Radim Passer, zakladatel a CEO Passerinvest Group, a.s.

ParkRezidence Oliva

Základní informace o projektu Rezidence Oliva:
▪ Atraktivní lokalita u Parku Brumlovka ohraničená ulicemi Hodonínská, Michelská a Pod Dálnicí, Praha 4 – Michle
▪ 72 bytů s lodžií nebo terasou
▪ Plocha bytů od 32 m2 do 119 m2.
▪ Dispozice bytů 1+kk až 4+kk
▪ 8 nadzemních a 3 podzemní podlaží
▪ 84 parkovacích stání v podzemním parkingu
▪ Nebytové jednotky v přízemí objektu
▪ Dokončení výstavby: 4Q 2022

tisková zpráva