Projekty

Nový zimní stadion v Poděbradech se má začít stavět koncem června

V Poděbradech by se koncem června měl začít stavět zimní stadion za 29 miliónů korun. Krajský úřad zamítl odvolání, které stavbu blokovalo, řekl dnes ČTK starosta Poděbrad Ladislav Langr (Volba pro Poděbrady).
 
„Když to všechno dobře dopadne, 26. června začínáme stavět. Krajský úřad zamítl odvolání, které blokovalo výstavbu stadionu. Rozhodnutí ještě musí 14 dnů viset na úřední desce, potom může vydat stavební úřad povolení,“ řekl ČTK Langr. Vybraná stavební firma už zahájila logistické a geodetické práce a zadala do výroby železné konstrukce stadionu.
Stavba má kvůli odvolání asi dva týdny zpoždění, podle starosty ale bude stadion do Vánoc v provozu. Řízení brzdila majitelka čtvrtiny pozemku sousedícího s parcelou, kde se má stavět. Tvrdila, že jí stavba sníží kvalitu života na její parcele, a tím pádem bude parcela hůř prodejná.
Finance na výstavbu stadionu jsou připraveny z městského rozpočtu. Nový stadion bude stát poblíž víceúčelové sportovní haly na místě starého stadionu, který byl v havarijním stavu a v roce 2011 byl zbourán. Bude sloužit poděbradskému oddílu ledního hokeje, krasobruslařskému oddílu a veřejnosti. Bude mít také hlediště pro společenské a kulturní akce.
zpráva ČTK