Projekty

Obklady COLOR TWO oživily pediatrickou ambulanci na Bulovce

Nové prostory pediatrické ambulance Nemocnice na Bulovce symbolicky předala dětským pacientům Chantal Poullain Polívková. Společnost LASSELSBERGER dodala v rámci projektu „Svět u moře“ obklady COLOR TWO na rekonstrukci sociálních zařízení.
Nadace Archa Chantal vytvořila prostředí, které by mělo dětem maximálně zpříjemnit dobu strávenou v nemocnici.
Nadace Archa Chantal v rámci projektu pracovala na nových podlahách, oknech, barevné výmalbě. Pro sociální zařízení byly v tomto projektu ideální volbou nové „mořské“ barvy obkladů – tyrkysová a zelená z kolekce COLOR TWO 2012 značky RAKO OBJECT. Jsou zde dřevěné mobilní prvky na hraní, kde si mohou děti krátit čas při čekání na vyšetření. Součástí projektu je také nový nábytek, obrázky na stěnách, nový informační systém pro lepší orientaci na oddělení, grafické dekorace na skleněných plochách, květiny, plastová okna na chodbě a toaletách. Celková cena projektu dosáhla téměř 750 tisíc korun.
Svět u moře je jeden z více než třiceti světů, které Nadace Archa Chantal od roku 1993, kdy byla založena, ve státních zdravotnických zařízeních v České republice vytvořila. Veškerá snaha směřuje k vytvoření podmanivého prostředí pozitivně působícího na dětskou psychiku. Změnou neutěšeného prostředí v útulná, příjemná místa se malý pacient stává součástí kouzelného světa. Touto hrou se dítě lépe vyrovná s pobytem v nemocnici, zbaví se stresu a překoná odloučení od rodičů.
tisková zpráva