Projekty

Obyvatelé Písku si v anketě vybrali lokalitu pro nový bazén

Nový bazén v Písku by měl podle obyvatel stát v areálu Žižkových kasáren. Pro tuto variantu se lidé vyjádřili v anketě, kterou město vypsalo. Písek hodlá postavit nový bazén za zhruba 200 miliónů korun. O tom, v jaké lokalitě nakonec bude plovárna stát, rozhodnou zastupitelé 10. dubna. ČTK o tom informoval mluvčí písecké radnice Roman Ondřich.
„Výsledky ankety nejsou nijak závazné. Budou představovat jen podklad pro rozhodování zastupitelů,“ řekl Ondřich. Lidé v anketě vybírali ze tří navržených míst. Pro Žižkovy kasárna se vyslovilo 39 procent, pro lokalitu pod lesnickou školou bylo 32 procent a lokalitu Jih III podpořilo 29 procent. Celkem se v anketě vyjádřilo 1549 obyvatel Písku.
Ondřich dodal, že v případě lokality Jih III, která se nachází mezi sídlištěm Jih a hlavní komunikací vedoucí z Prahy do Českých Budějovic, by město muselo řešit výkup některých pozemků. Anketa také ukázala, že lidé si víc než aquacentrum střední velikosti přejí, aby šlo o plavecký bazén s atrakcemi.
Stavba nového bazénu měla původně začít loni, ale obyvatelé v lednu 2013 v závazném referendu rozhodli, že bazén nechtějí na místě vybraném radnicí. Nachází se v těsné blízkosti historického centra a podle většiny respondentů referenda se do takové lokality nehodí. V Písku zatím zůstává v provozu nynější krytý plavecký areál, který je starý přibližně 30 let.

zpráva ČTK