Projekty

Olomoucká radnice zahájila revitalizaci sídliště Povel

V Olomouci byla v minulých dnech zahájena první etapa revitalizace sídliště Povel, které patří k nejlidnatějším obytným zónám ve městě. Díky investici zhruba 54 miliónů Kč se obyvatelé sídliště dočkají nových parkovacích míst, veřejné zeleně a opravených silnic a chodníků. ČTK to řekl primátorův náměstek Martin Major. Téměř polovinu nákladů projektu uhradí podle něj dotace z evropských fondů.
„Nyní se v okolí ulic Heyrovského, kpt. Jaroše, Finská a Janského frézují vozovky a kácejí stromy. Na sídlišti ale zeleně přibude. Nyní kácených 34 stromů a keřů nahradí 144 stromů a více než 3000 keřů a popínavých rostlin,“ řekl náměstek.
Součástí první etapy revitalizace sídliště je i vybudování nového veřejného osvětlení, 40 nových parkovacích míst a rekonstrukce komunikací a části vodovodních a kanalizačních rozvodů. Město chce v revitalizaci sídliště pokračovat v následujících dvou letech. Na regeneraci území se bude snažit získat i v dalších etapách evropské peníze z prostředků určených na zlepšení prostředí na sídlištích. V minulosti peníze z fondu obdržela. Využila je na opravu Přichystalovy ulice či rozšíření počtu parkovacích míst ve Skupově a Trnkově ulici.
Podrobnosti lze najít na internetových stránkách města Olomouce zde.
zpráva ČTK
Revitalizace sídliště Povel – pěší zóna Nedvědova