Projekty

Petřvald bude mít novou radnici za 34 miliónů korun

Město Petřvald na Karvinsku začne v květnu budovat nové sídlo radnice za zhruba 34 mil. Kč. Dosud zaměstnanci úřadovali v bývalém rodinném domě, který nebyl zcela vyhovující, řekl ČTK místostarosta Václav Holeček.
První úvahy o vybudování reprezentativního sídla radnice vznikly už v roce 1996. Město se jí tak dočká po zhruba 20 letech, stavba má být dokončena příští rok v červnu. Nová radnice by měla poskytnout komfortnější zázemí. Její součástí bude nová obřadní síň a hned v přízemí lidé najdou například informační centrum nebo pokladnu. Radnice zaměstnává 22 lidí, včetně starostky a místostarosty. Součástí výstavby radnice bude i vybudování menšího prostoru před úřadem, na němž se budou moci pořádat kulturní vystoupení, jarmarky či trhy. Petřvald, v němž žije zhruba 7200 obyvatel, totiž nemá náměstí.
Radnice původně předpokládala, že náklady na výstavbu budou kolem 46 mil. Kč. V soutěži na dodavatele stavby se však cenu podařilo snížit. Část nákladů pokryje evropská dotace, zbytek vlastní prostředky města a úvěr. Podle Holečka město nemá žádné další úvěry, a splácení by tak mělo zvládnout.
zpráva ČTK
Nová radnice v Petřvaldu – vizualizace (zdroj www.petrvald.info)