Projekty

Povodí Vltavy letos investuje 400 miliónů

Státní podnik Povodí Vltavy dá letos na stavební investice 396,7 miliónu korun. Zásadní investicí je dlouho připravované zabezpečení vodního díla Orlík před účinky velkých vod; předpokládané náklady činí 1,5 miliardy Kč a stavba mohla by začít ještě letos. V jižních Čechách dokončí podnik v tomto roce v Písku stavbu na ochranu před povodněmi. ČTK to řekl mluvčí Povodí Vltavy Hugo Roldán. Na Orlíku chce Povodí také modernizovat lodní výtah za 61 miliónů.

„Obě investiční akce se snažíme připravovat tak, aby v roce 2019 byly uzavřeny smlouvy s dodavateli a stavby mohly být zahájeny koncem roku 2019 nebo začátkem roku 2020,“ uvedl mluvčí. Do oprav a údržby majetku vloží podnik z vlastních zdrojů 200 miliónů, podobně jako loni.

V jižních Čechách plánuje Povodí Vltavy investovat do již započatých nebo nově zahajovaných staveb 55 miliónů. Do oprav a údržby chce dát v kraji asi 60 miliónů, mírně více než loni. Nejvýznamnější budou oprava Jiráskova jezu v Českých Budějovicích a oprava na vodním díle Lipno I, dohromady za 20 miliónů Kč.

V Písku dokončí Povodí Vltavy stavbu na ochranu města před povodněmi. Letos začne stavět ochranné prvky před povodněmi v Husinci na Prachaticku a na vodním díle Hněvkovice. Začne i tříletá stavební investice na vodním díle Kořensko, měla by zajistit potřebné plavební hloubky.

Představení plánovaných veřejných zakázek na rok 2019
V pátek 18. ledna 2019 od 10 hodin se koná v sídle generálního ředitelství státního podniku Povodí Vltavy v Praze představení plánovaných podlimitních a nadlimitních veřejných zakázek na dodávky, služby a stavební práce, které státní podnik zadá v roce 2019. Účelem představení plánovaných veřejných zakázek je seznámit potenciální dodavatele se záměrem zadat konkrétní podlimitní a nadlimitní veřejné zakázky v průběhu kalendářního roku 2019.

Představení plánovaných veřejných zakázek proto není předběžnou tržní konzultací ani výzvou k vyjádření předběžného zájmu, ani výzvou k podání nabídky na veřejnou zakázku. Dodavatelé, kteří mají zájem se představení veřejných zakázek zúčastnit, doručí vyplněnou a podepsanou přihlášku na e-mailovou adresu kontaktní osoby zadavatele jitka.vackova@pvl.cz, a to nejpozději do čtvrtka 17. ledna 2019 do 09:00 hodin. Přihlášku a podrobné informace k představení veřejných zakázek lze nalézt pod odkazem zde.

Státní podnik Povodí Vltavy s téměř 900 zaměstnanci má pod sebou 19 malých vodních elektráren, v roce 2017 vyrobily 77,4 gigawatthodin (GWh) elektřiny, z toho 20,7 GWh elektrárna Libčice nad Vltavou. Podnik měl v roce 2017 výnosy 1,34 miliardy Kč a zisk po zdanění 73,8 miliónu korun. V roce 2018 dalo Povodí Vltavy na stavební investice 448,4 miliónu Kč.

wd s použitím podkladů Povodí Vltavy a ČTK