Projekty

Praha bude jednat s potenciálními investory o sportovním areálu u závodiště na Praze 16

Vedení Prahy bude jednat s potenciálními investory umělé sjezdovky a sportovním areálu vedle chuchelského závodiště. ČTK to sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. V Praze 16 má kromě sjezdovky vzniknout rychlobruslařský ovál, hokejová hala, krytá běžkařská dráha nebo velodrom. S myšlenkou vybudování areálu přišla společnost Deco Group, která jedná s potenciálním investorem, jehož jméno nechtěla sdělit.

„Momentálně máme na stole vizualizaci projektu, ale to jsou veškeré informace, které mám k dispozici. Je tedy příliš brzo říct, zdali projekt Praha finančně podpoří, vyloučeno to samozřejmě není. Máme v plánu schůzku s potenciálními investory a záležet bude i na postoji dotčené městské části,“ uvedl radní Vít Šimral.

Architekt a jednatel společnosti Deco Group Petr Bedrna ČTK sdělil, že autorem myšlenky na vybudování areálu je sama společnost a projekt vznikl na konci roku 2016. „Prvotním impulsem byl pohled na onen pás lesa s vedením vysokého napětí s vykáceným 60 metrů širokým ochranným pásmem, který se nedá k ničemu využít,“ uvedl Bedrna.

Postupně architekti přidávali další sportoviště na nevyužívanou plochu směrem ke Strakonické ulici. Naplánován tak je krytý běžkařský okruh o délce 1800 metrů nebo zimní stadion s 400 metrů dlouhou rychlobruslařskou dráhou o kapacitě 5000 diváků a s parkovištěm pro 612 aut. Velodrom by byl víceúčelovou halou s 250 metrů dlouhou dráhou a hledištěm pro 1300 diváků a vznikl by i okruh na bruslení. Součástí areálu by byla i dráha pro cyklisty. Vybudována by byla nová silnice, nádrž pro zadržování vody a vstupní hala s infocentrem, restauracemi a bazénem či posilovnami. Na kolik by projekt vyšel a kdo by jej zaplatil, zatím není jasné. Společnost podle Bedrny jedná se soukromým investorem i s radotínskou radnicí a magistrátem. Jméno potenciálního investora prý v této chvíli společnost nezveřejní.

Více o projektu najdete zde.

zpráva ČTK