Projekty

PSJ postaví v Kazani rezidenční komplex

Stavební společnost PSJ získala v Rusku kontrakt na realizaci rezidenčního komplexu Megapolis v Kazani. Ten představuje úvodní fázi výstavby multifunkčního centra, které bude sloužit pro účely letní univerziády v roce 2013. Hodnota první etapy projektu by měla dosáhnout necelých 32 miliónů eur.
Finančně se na něm bude podílet Komerční banka ve spolupráci s Exportní garanční a pojišťovací společností (EGAP). Smlouva byla stvrzena během nedávné návštěvy ministra průmyslu Martina Kocourka v ruských regionech.
Investorem díla je mezinárodní developerská skupina Clover Group. Výstavba kazaňského rezidenčního komplexu Megapolis by měla být zahájena v červnu letošního roku. Celkem nabídne více než 38 tisíc metrů čtverečních bytů, necelé 2 tisíce metrů čtverečních komerčních ploch a 400 podzemních parkovacích míst.
Zakázkami v zahraničí akciová společnosti PSJ kompenzuje přetrvávající výpadek zakázek na českém stavebním trhu. Z pohledu ročního finančního objemu i procentuelního podílu dosáhly její zahraniční aktivity za rok 2010 svého dosavadního historického maxima, když v daném období tvořily 36 % ročního obratu společnosti.
tisková zpráva
 
Rezidenční komplex Megapolis – vizualizace