Projekty

PSJ realizuje v Tbilisi termální komplex Aquapark Gino Paradise

V červenci letošního roku byla v Tbilisi zahájena výstavba termálního komplexu, který v Gruzii nemá obdoby. Aquapark Gino Paradise roste pod vedením akciové společnosti PSJ poblíž přehradní nádrže Tbiliské moře, kde mezi lesy a borovicemi vznikne ucelený areál s rozličnými bazény, wellness centrem a dalšími atrakcemi. Stavební náklady díla činí 18,8 miliónů eur, přičemž exportní financování zajišťuje PPF Banka ve spolupráci s Exportní garanční a pojišťovací společností (EGAP).
Největší projekt svého druhu v Gruzii bude obsahovat dvanáct vnitřních a venkovních bazénů (např. bazén dětský, vlnový, klidový, relaxační, se slanou vodou či plavecký) v deseti filtračních okruzích s celkovou plochou 3200 m². Dále zde budou pro návštěvníky k dispozici doplňkové atrakce jako je divoká řeka s pirátskou lodí a whirlpoolem, wellness a relax centrum, sauny, tři velké tobogány, řada dětských skluzavek a spousta dalších lákadel. Otevření Aquaparku Gino Paradise je plánováno na jaro příštího roku.
 „Centrem celého komplexu se stane provozní budova, která se bude skládat z několika přízemních a dvojposchoďových jednotek spojených do kompaktního funkčního celku. Samostatně bude umístěn oválný objekt, v němž budou uloženy bazénové technologie – filtrace, ohřev a akumulace vody. Zapomenout nemohu ani na tribunu pro 248 diváků, který vzniká u venkovního plaveckého bazénu, na restauraci Puerto Rico, na energocentrum, trafostanici a objekt pro ubytování zaměstnanců a servis,“ říká o projektu stavbyvedoucí Ing. Zdeněk Sumec.
Doplňme, že součástí relaxačního areálu budou na břehu přehradní nádrže písková hřiště pro fotbal a volejbal. Stavbaři budou muset provést i četné terénní a sadové úpravy, neboť zelené plochy představují zhruba 45 tis. m², kolem areálu povede okružní asfaltová komunikace a součástí komplexu bude i velkokapacitní parkoviště.
tisková zpráva
Termální komplex Aquapark Gino Paradise v Tbilisi