Projekty

PSJ staví obchodní komplex v ruském Tambově

V Tambově, takřka třísettisícovém oblastním městě vzdáleném necelých 500 km jihovýchodně od Moskvy, je realizován další počin stavební společnosti PSJ na půdě Ruské federace. Od července letošního roku zde roste s náklady ve výši 10,5 milionů EUR obchodní komplex pro investorskou společnost EKO PROM LIPECK.

Projekt financuje Unicredit Bank ve spolupráci s Exportní garanční a pojišťovací společností (EGAP).
Na zhruba tříhektarovém pozemku během dvanácti měsíců vznikne jednopodlažní hypermarket o rozloze 7932 m2 a dvoupodlažní galerie pro umístění kancelářských prostor a retailových prodejen s užitečnou plochou 5587 m2. Nezbytné venkovní parkoviště nabídne celkem 355 míst.
„Stavba se rozběhla a ve své úvodní fázi se zaměřuje na původní nosný skelet v minulosti rozestavěné stavby. Jeho konstrukce kombinující železobeton a ocel se nachází ve špatném stavu, tudíž je postupně demontována, revidována a opětovně montována. Zároveň byly zahájeny práce na přístavbě v podobě realizace pilot, základových patek a sloupů,“ uvedl Ing. Dušan Szabo, projektový manažer PSJ.
Akciová společnost PSJ v současné době staví ve třech dalších ruských městech. V Rjazani finišuje náročná realizace obchodně-zábavního centra M5 Mall, jehož náklady dosáhnou 120 milionů EUR. Nedaleko Petrozavodsku probíhá největší zakázka jednadvacetileté historie akciové společnosti PSJ. Náklady dosahujícími 151 milionů EUR zde na zelené louce vzniká nový závod na výrobu OSB desek investorské společnosti OOO DOK Kalevala. A konečně v Kazani byla taktéž v červenci zahájena výstavba rezidenčního komplexu Megapolis v Kazani. Ten představuje úvodní fázi výstavby multifunkčního centra, které bude sloužit pro účely letní univerziády v roce 2013. Hodnota první etapy projektu dosáhne necelých 32 milionů EUR.
tisková zpráva