Projekty

PSJ zahájilo stavbu domova pro seniory

Za účasti premiéra Petra Nečase byla v pondělí 20. září slavnostně zahájena výstavba nového domova pro seniory. Městská část Praha 7 pro jeho realizaci vybrala akciovou společnost PSJ. Stavba by měla být dokončena v květnu roku 2012.

Objekt v Tusarově ulici bude mít osm nadzemních a jedno podzemního podlaží. Většina z šedesáti bytů předpokládá ubytování jedné osoby. Dva byty na každém podlaží jsou navrženy tak, aby umožnily snadnou adaptaci pro osoby tělesně postižené. Podzemní část objektu je určena k parkování. Ve vnitrobloku stavby bude parčík s fontánou, lavičkami a altánkem. Náklady na výstavbu činí 150 miliónů korun, přičemž pro letošní rok je na zahájení stavby vyčleněno necelých 45 miliónů.

První a druhé nadzemní podlaží bude vyhrazeno nebytovým funkcím. Radnice v nich hodlá provozovat služby i pro širší veřejnosti, nejen pro obyvatele domu. Uvažuje se o vzniku jídelny pro seniory z celé Prahy 7, dále ordinace lékaře, místnosti pro cvičení, rehabilitace, masáže či vodoléčba. To vše včetně nezbytného zázemí pro pečovatelky a zdravotní sestry.
tisková zpráva