Projekty

Radotín chystá výstavbu víceúčelového objektu za 110 miliónů

V pražském Radotíně by měla do dvou let vzniknout víceúčelová stavba za zhruba 110 miliónů korun. V rámci ní bude fungovat komunitní centrum, základní umělecká škola, policejní služebna a sociální pobytová služba. Městská část Prahy 16 v současné době hledá zhotovitele objektu. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného ve věstníku veřejných zakázek.

Soubor staveb bude stát na náměstí Osvoboditelů v sousedství radotínského kulturního střediska U koruny, 7 – komunitní centrum, 8 – služebna policie, 9 – komunitní centrum, 10 – dnes už stojící hasičská staniceCelek určený pro základní uměleckou školu má sloužit pro 45 dětí

Soubor čtyř staveb bude stát na náměstí Osvoboditelů v sousedství radotínského kulturního střediska U koruny, se kterým bude propojen. Vznikne na půdorysu původních objektů, které městská část kvůli nevyhovujícímu stavu nechá zbourat. Jde mimo jiné o bývalou zbrojnici dobrovolných hasičů. V kulturně-komunitním centru bude informační služba a komunitní klub pro zhruba 30 návštěvníků. Další část objektu je vyhrazena pro Dům na půli cesty, kde bude možné přechodně ubytovat osm lidí. Fungovat tu bude také terapeutická místnost.

Celek určený pro základní uměleckou školu má sloužit pro 45 dětí. Bude zahrnovat víceúčelový sál, učebny pro výtvarnou a hudební výchovu a prostor pro žáky tanečního oboru. V třípodlažním objektu vyhrazeném pro policii je plánováno hygienické zázemí se šatnami, prostory stálé služby a cela krátkodobého zadržení pro jednoho až dva lidi. V horních dvou patrech budou kanceláře se 30 místy.

zpráva ČTK, wd