Projekty

Rakouské gymnázium v Praze postaví novou budovu

Pražské Rakouské gymnázium se chystá postavit novou budovu v Modřanech za 13 miliónů eur (335 miliónů korun). S odvoláním na rakouské ministerstvo školství o tom informovala agentura APA. Škola nyní sídlí v Praze-Holešovicích.
Podle rakouského ministerstva by nová budova měla umožnit další rozvoj školy, která má nyní asi 200 studentů. Ve škole by mělo být dostatek prostoru pro fungování 16 tříd. Ministryně Claudia Schmiedová označila stavbu nové budovy za další krok k internacionalizaci rakouského školství. Zároveň to podle ní je důkaz, že je pro Rakušany důležité pěstovat a rozvíjet kulturní a vzdělávací vztahy s Českem.
Rakouské gymnázium v Praze funguje od roku 1991. Vzdělávání poskytuje ve čtyřletém i šestiletém programu a jeho studenti získávají české i rakouské maturitní vysvědčení. Rakousko provozuje celkem sedm gymnázií v zahraničí. Kromě Prahy to jsou dvě školy v Budapešti a po jedné v Istanbulu, v Guatemale, v mexickém Queretaru a v albánském Skadaru. Celkem na nich studuje 3300 žáků.
zpráva ČTK