Projekty

Skanska zahájila výstavbu administrativní budovy Riverview

Skanska Property Czech Republic zahájila na konci května výstavbu nové administrativní budovy Riverview v Praze 5 na Smíchově, která nabídne 7000 metrů čtverečních energeticky úsporných kancelářských ploch. Společnost o tom informovala dnes s tím, že stavba by měla být dokončena v listopadu 2014.
 
Sedmipatrová energeticky úsporná budova Riverview se staví v Praze na Smíchově mezi ulicemi Svornosti, U Železničního mostu a Hořejší nábřeží. Je umístěna na okraji administrativní oblasti Anděl v zelené části jinak rušného Smíchova.
Budova Riverview poskytne 7000 m2 kancelářských ploch, 145 m2 skladovacích ploch a 90 parkovacích stání v podzemním parkovišti. Objekt se skládá ze dvou samostatných architektonických forem. Obdélníková sedmipodlažní část je orientovaná podél ulice Svornosti, šestipatrové klínovité křídlo je na jižním průčelí zakřivené, aby se snížila architektonická váha objektu. Na místě, kde se obě části budovy setkávají, jsou balkony, v přízemí je mezi oběma křídly otevřené atrium.
zpráva ČTK