Projekty

Sportovní komplex STaRS v Třinci má před sebou modernizaci za 180 miliónů

Náročnou modernizaci za více než 180 miliónů korun má před sebou čtyřicet let starý sportovní komplex Správy tělovýchovných a rekreačních služeb (STaRS) v Třinci. Stavební práce, které slavnostně odstartovaly v pátek 1. listopadu, by měly být podle předpokladů hotovy v září 2014.
Po 40 letech intenzivního používání vykazuje sportovní komplex řadu nedostatků, kvůli kterým je potřeba provést opravu a přestavbu od základu. Návštěvníci se mohou těšit na moderní sportovní areál odpovídající současným trendům a nárokům na sportovní vyžití.
Provoz haly byl ukončen již v polovině října, krytý bazén a sauna je zatím nadále v provozu. Všechny sportovní oddíly, kterých se rekonstrukce týká, mají zajištěny náhradní prostory především v tělocvičnách základních a středních škol ve městě a v okolních sportovních halách v Bystřici, Smilovicích a Českém Těšíně. Plavecký oddíl TJ TŽ Třinec bude realizovat své tréninky na krytém bazéně v Bystřici.
Ve sportovním komplexu se nachází sportovní hala, krytý bazén, gymnastická tělocvična, tělocvičny vzpírání, zápasu, stolního tenisu, thajského boxu, dále pak sauna, fitnesscentrum, bufet spolu s šatnami, kancelářemi, technologickým a skladovým zázemím pro celý areál STaRS. Modernizace se dočkají všechny uvedené části. Největší novinkou je vybudování toboganu, který bude součástí krytého bazénu.
Příští rok budou ve stejnou dobu vrcholit i práce i na rekonstrukci knihovny a stavbě Werk arény, díky čemuž se Třinečtí dočkají moderního kvalitního zázemí pro své sportovní a kulturně vzdělávací aktivity.
Nová podoba sportovního komplexu STaRS v Třinci – vizualizaceNová podoba sportovního komplexu STaRS v Třinci – vizualizace
 
„Werk aréna na Frýdecké ulici bude sloužit především fanouškům extraligy a velkým kulturním akcím, kdežto hala STaRS slouží ke sportovnímu vyžití široké veřejnosti a poskytuje zázemí řadě sportovních oddílů, takže se budou vzájemně doplňovat,“ podotkla starostka Třince Věra Palkovská.
Autorem návrhu přestavby je třinecká společnost Fiala Architects.
tisková zpráva
zdroj obr. www.fialaarchitects.com