Projekty

Stavba Vědeckotechnického parku v Jihlavě začne koncem dubna

Koncem dubna by měla začít stavba Vědeckotechnického parku (VTP) a Centra pro transfer technologií (CTT) v jihlavské průmyslové zóně. Teď pokračuje výběrové řízení na dodavatele, které by mělo být ukončeno počátkem příštího měsíce. ČTK to řekl Jan Rakušan, předseda představenstva Energoklastru, který projekt zastřešuje.
Přípravy se protáhly. Původně investor počítal se zahájením stavby v minulém roce. Projekt za více než 400 miliónů Kč slíbila dotovat 300 milióny Kč Evropská unie. První vědeckotechnický park v kraji bude zaměřen na technologie v energetice. Pracoviště umožní propojení výzkumu a škol s podnikatelským sektorem. Zaměstnávat by mělo kolem 250 specialistů.
Nový areál v průmyslové zóně bude mít 600 metrů čtverečních kancelářských ploch a 1780 metrů čtverečních laboratoří. Naplno by měl park fungovat od roku 2014. Investorem je obecně prospěšná společnost Energoklastr CTT Vysočina, kterou založil jihomoravský Energoklastr. Mezi hlavní partnery patří Mendelova univerzita a České vysoké učení technické.
zpráva ČTK