Projekty

Studio Casua má nejvyšší ocenění Svazu architektů Republiky Kazachstán

Exkluzivní rezidenční projekt CZECH TERRACES, který v největším kazašském městě Almaty realizuje developerská společnost CODECO, získal letos na podzim významné ocenění Svazu architektů Republiky Kazachstán. V republikové soutěži o nejlepší architektonické dílo v rozmezí let 2007 až 2010 obsadil první místo.
Architektonický návrh netypicky řešeného bytového domu s luxusními byty podle investorského zadání CODECO vypracovali architekti studia Casua pod vedením Olega Hamana. „Rozhodli jsme se vstoupit na místní trh s projektem luxusního bydlení v evropském stylu, který zatím není v Kazachstánu příliš obvyklý. Kromě vysokého standardu dispozičního řešení a architektonického ztvárnění nám také velmi záleží na úrovni designu všech detailů stavby a použitých materiálů. Velmi si vážíme získaného ocenění i proto, že potvrdilo správnost naší společné snahy,“ vysvětluje Zaida Ospanova, výkonná ředitelka společnosti CODECO KAZACHSTAN.
Bytový dům vyroste na kopci Kok Tobe v reprezentativní čtvrti Medeuski v blízkosti centra města. Obyvatelům nabídne jedinečné panoramatické výhledy na město ležící pod ním i na kazašskou přírodu. CZECH TERRACES je koncipován jako komorní projekt, který majitelům kromě vysokého standardu poskytne i žádané soukromí. Ke každé z bytových jednotek ve velkorysých dispozicích od 120 do 240 m² bude náležet terasa a dvě parkovací stání v podzemní garáži. Společné prostory disponují například recepcí, prádelnou, místností pro kola či kočárky. Generálním dodavatelem se stala společnost ČKD PRAHA DIZ, která bude na projektu spolupracovat s místními subdodavateli. V listopadu tohoto roku byly zahájeny práce na inženýrských sítích a na jaře příštího roku začnou stavební práce na vlastní budově. Dokončení výstavby je plánováno na léto 2012. Na začátku prosince budou spuštěny webové stránky projektu v ruském jazyce www.czech-terraces.com.
 
Czech Terraces – vizualizaceCzech Terraces – vizualizace
 
Almaty, dříve známé jako Alma-Ata, bylo dlouhou dobu hlavním městem Republiky Kazachstán. Přestože ztratilo politickou moc, je stále centrem kazašské kultury a financí. Toto největší město Kazachstánu má přes 1 300 000 obyvatel a leží téměř na hranicích s Kyrgyzstánem při úpatí pohoří Ťan-šan (šesté nejvyšší pohoří světa) a hory Alatau. Rozkládá se v nadmořské výšce 600 až 1650 metrů; centrum zhruba ve výšce 860 metrů nad mořem. Více než 8000 hektarů městských oblastí pokrývají zahrady a parky. Okolí Almaty patří do Ile-Alatauského národního parku s velkým množstvím přírodních rezervací. Žije tam mnoho vzácných a přísně chráněných živočichů.
tisková zpráva