Projekty

V areálu BB centra na Praze 4 vyrostou nové administrativní budovy

Developerská společnost PASSERINVEST GROUP rozšíří stávající komplex patnácti budov BB Centra o další dvě. Výstavba menší budovy G v severovýchodní části BB centra byla zahájena začátkem října a její dokončení se plánuje na polovinu roku 2013. Budova DELTA v jihovýchodní části vznikne ve dvou fázích. Na obě dvě fáze již budova získala stavební povolení a její odhadovaná realizace je 18 měsíců od zahájení výstavby každé z nich.
Budova G nabídne po svém dokončení cca 5500 m² kancelářských prostor ve 4 nadzemních podlažích, 1000 m² obchodních ploch v přízemí a také menší jednotky o velikosti 200–500 m². Ve třech podzemních podlažích vznikne 146 parkovacích míst pro nájemce i hosty. Architektonicky projekt navrhla kancelář A8000, generálním dodavatelem je Berger Bohemia.
Plánovaná budova DELTA bude mít dvě fáze. V první fázi vznikne osmipodlažní administrativní budova o celkové ploše 18 000 m² kancelářské plochy. V pěti podzemních podlažích se bude nacházet 363 parkovacích stání pro nájemce i hosty. DELTA má tvar dvou devítipodlažních „Háčkek“ propojených parterem. Propojena mohou ale být i v každém kancelářském podlaží, takže nájemce může získat až 4500 m² na patře. Počítá se i s vybudováním dvou střešních teras. Ve druhé fázi budova DELTA nabídne 18 200 m² pronajímatelné plochy. Obě dvě fáze budou propojeny. Preferovanou variantou je výstavba obou etap současně, v tomto případě ale bude záležet na předpronájmu. Za architektonickým návrhem stojí Aulík Fišer architekti.
BB centrum také spustilo v nedávné době nové internetové stránky www.bbcentrum.cz.
tisková zpráva
 
BB centrum, budova G – vizualizaceBB centrum, budova Delta – vizualizace