Projekty

V Bystřici pod Hostýnem začne výstavba obchvatu města

Do konce května začne v Bystřici pod Hostýnem výstavba obchvatu města, který z centra odkloní těžkou nákladní dopravu ze směrů od Valašského Meziříčí a Hranic na Přerovsku. Nová silnice, která propojí mimo zastavěnou část dvě komunikace druhé třídy, bude dlouhá 606 metrů. Stavba si vyžádá necelých 55 miliónů Kč, řekl ČTK šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.
„Tímto takzvaným bypassem se výpadovky na Valašské Meziříčí a Hranice propojí severně nad městem v oblasti skládky. Nová silnice bude na jednom místě navazovat křižovatkou a na druhém kruhovým objezdem,“ řekla ČTK mluvčí bystřické radnice Barbora Janečková. Na severním okraji lesa Dubíčka město vykoupilo pozemky, které připravilo na stavbu. Některé stromy musely být vykáceny, aby byl nachystaný asi 30 metrů široký pruh.
Obchvat by měl být dokončen na podzim 2013. Hlavním investorem akce je Ředitelství silnic Zlínského kraje, na financování stavby se podílejí i evropské fondy. Radnice se bude podílet například na nákladech na veřejné osvětlení a dopravní značení, celkem půjde o 1,3 miliónu Kč. Kromě toho, že silnice odkloní dopravu z centra města, zároveň zkrátí trasu mezi Valašským Meziříčím a Hranicemi asi o dva kilometry.

zpráva ČTK