Projekty

V Č. Budějovicích se otevírá propojení dopravních okruhů

Rychlejší průjezd Českými Budějovicemi z centra na Jindřichův Hradec umožní propojení dopravních okruhů. Zhruba jeden a půl kilometru dlouhý úsek se slavnostně otevírá 26. 10. 2010.

Řidiči se po něm projedou po poledni, řekl ČTK ředitel českobudějovického Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) František Kollar.
Nová silnice má ulevit i frekventované výpadovce na Prahu a zbavit kolon Rudolfovskou ulici s přetíženým viaduktem. Ten patří k nejkritičtějším místům dopravy v krajském městě. Propojení okruhů odlehčí dopravě ve městě také při budování zanádražní komunikace a IV. železničního koridoru.
Silnice je zprovozněna zhruba o pět měsíců dříve, než se původně předpokládalo. Investorem stavby je ŘSD. Silnice vyšla na zhruba 715 miliónů korun bez daně, většina peněz je ze státního rozpočtu. České Budějovice se podílely 28 milióny korun, dalších 82 miliónů investovaly do souvisejících staveb. Kvůli nedostatku peněz ve státním rozpočtu byly problémy s financováním stavby. To je ale podle Kollara už dořešeno.

zpráva ČTK