Projekty

V centru Hradce Králové vznikne nový park Skleněnka

Radnice Hradce Králové chystá výstavbu nového parku Skleněnka v centru města. Vznikne v nyní neudržovaném vnitrobloku domů v sousedství obchodního domu Tesco poblíž známé Skleněné věže. Městská rada už schválila vypsání tendru na dodavatele stavby. Náklady se odhadují na 5,5 miliónu korun, většinu by měla uhradit dotace z fondů Evropské unie. ČTK to řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich.
Samotná stavba parku by měla začít letos. Pokud vše půjde hladce, hotovo by mělo být ještě letos, nejpozději však do poloviny roku 2015. „Park v blízkosti loni opravené Dukelské ulice a náměstí 28. října by měly využívat hlavně matky s dětmi,“ řekl Vedlich. Park dostane vedle laviček a nové zeleně také dětské hřiště, vodní herní atrakci či hřiště na petanque.
Vybudování parku Skleněnka radnice připravuje několik let a původně měl mít park zhruba dvojnásobný rozsah. Kvůli nevyřešeným majetkovým vztahům v celém území radnice zatím uskuteční jen polovinu zamýšleného projektu, a to na pozemcích, které patří městu.

zpráva ČTK