Projekty, Průmysl a obchod

V Černošicích otevřeli novou sportovní halu za 53 miliónů

V Černošicích u Prahy, přesněji v jejich části Mokropsy, slavnostně otevřeli novou sportovní halu, kterou budou využívat zejména školáci. Náklady dosáhly zhruba 53 milionů korun, z toho pětinu shromáždili lidé ve veřejné sbírce. Patronkou stavby se stala sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská, která v Černošicích bydlí.

Podle starosty Filipa Kořínka znamená otevření haly po mnoha letech naplnění velkého snu. Největší škola v okrese s kapacitou 940 žáků bude mít konečně kde učit tělesnou výchovu a místní sportovní oddíly získaly místo pro trénink a soutěže. Starosta ocenil, že se projekt setkal s tak výraznou podporou. Konaly se koncerty a sportovní soutěže, lidé „adoptovali“ sedadla v hledišti, zasílali menší i větší peněžní dary. Během dvou let se od veřejnosti a podnikatelů podařilo vybrat 10,5 miliónu. Celý seznam dárců zabírá na pamětní tabuli v hale skoro dva metry na výšku.

Nová sportovní hala v Černošicíchhala-cernosice-2 77401

Součástí vybavení nové budovy je velkoplošná obrazovka a kvalitní ozvučení, takže halu s hledištěm pro více než 180 diváků bude možné používat i jako víceúčelový prostor na projekce, školní slavnosti, společenské akce či koncerty.

zpráva ČTK
zdroj foto www.mestocernosice.cz