Projekty

V Chodově se dokončuje sportovní hala

Chodov na Sokolovsku dokončuje stavbu nové sportovní haly. Jedna z nejvyšších investic města za poslední roky dosáhne zhruba 90 miliónů korun. Nyní se pracuje na interiérech haly.
Město už s předstihem začalo jednat se sportovními kluby o budoucím využití zařízení, řekl ČTK starosta Josef Hora (HNHRM).
„Stavba pokračuje podle harmonogramu, někdy dokonce s předstihem. Termín dokončení, který je 31. května, se tak zřejmě podaří splnit. Jen slavnostní otevření zřejmě přesuneme až na termín po prázdninách," uvedl Hora.
Stavebně je už hala hotová. Kompletní jsou i vnitřní omítky, rozvody elektroinstalace, topení a vody, dělají se vnitřní obklady. Připravena pro pokládku palubovky je i podlaha haly, uvedl Hora.
Nová sportovní hala, která bude sloužit pro široké spektrum sportů, je řešena tak, že se hrací plocha dá rozdělit na tři oddělená hřiště. Ve stejné době tak mohou halu využívat tři nezávislé skupiny.
Podle místostarosty Patrika Pizingera (HNHRM) město připravuje kvůli snížení nákladů na provoz haly systém elektronických klíčů. „Umožní to, že uživatel, který si halu pronajme, se se svým klíčem dostane jen do předem určených prostor. Sníží se tím náklady na dozor v hale," uvedl Pizinger.
zpráva ČTK