Projekty

V Jičíně zahájili rekonstrukci zimního stadionu

Po 10 letech příprav byla v úterý 21. září zahájena v Jičíně rekonstrukce zdejšího zimního stadionu. Stávající nezastřešené sportoviště, jehož provoz výrazným způsobem ovlivňovalo počasí, nahradí moderní zastřešená ledová plocha.
Po rekonstrukci nebude nový stadion sloužit pouze hokejovému oddílu, ale také neregistrováným hokejistům z Jičínska, pro školy a veřejnost. Mimo hlavní sezónu bude možné areál stadionu využít například pro hokejbal nebo tenis. Počítá se také s využitím stadionu v rámci festivalu Jičín – město pohádky a pro celou řadu kulturně společenských akcí.
Konstrukce zastřešení využívá technologii lepených dřevěných vazníků. Autorem architektonického návrhu rekonstrukce zimního stadionu, který připomíná obrácenou loď s kýlem, je ing. arch. Miloš Mlejnek (BFB studio, s. r. o., Praha) a generálním projektantem ing. Pavel Bejček (BBD, s. r. o., Praha). Vítězem výběrového řízení na dodavatele stavebních prací se stala společnost VCES, a. s.
Financování projektu ve výši 90 miliónů korun zajišťuje Město Jičín. Jedná se tak po projektu nového koupaliště Kníže o druhou největší investici v oblasti sportu v Jičíně.
tisková zpráva