Projekty

V Lysé nad Labem vznikne nová čtvrť Zåhrada

Novou čtvrť se v Lysé nad Labem rozhodla postavit společnost MS development. Podle návrhu čtyř architektonických ateliérů vznikne projekt bydlení, který svým konceptem nemá v České republice obdoby. Investice má dosáhnout přes 900 miliónů korun.
Nízkoenergetický projekt Zåhrada vznikne mezi ulicemi Jedličkova, Pivovarská a Zahradní. Na ploše dvou hektarů bude postavena nová rezidenční čtvrť čítající 13 bytových domů a objekt Pasáž s obchody, poštou, restauracemi, bazénem či ordinacemi lékařů. Domy budou obklopeny rozlehlým zeleným parterem o rozloze téměř 14 000 m2 s altány, vodními plochami i dětskými hřišti. Maximální komfort bydlení zajistí intranetová síť napojená na Centrum služeb, které je připravené zařídit pro své obyvatele takřka cokoli – od umytí auta, hlídání dětí až po ustájení koně či podání informace o obsazenosti bazénu.
Na návrhu projektu se podílejí čtyři studia – MS architekti, Jiran Kohout architekti, Podlipný Sladký architekti a Projektil architekti. Ta navrhla jak domy, tak jejich okolí i Pasáž s obchody a službami. Výstavba celého projektu je rozdělena do pěti etap. První zahájí na jaře roku 2011. Celý projekt se završí v roce 2016. Všechny bytové domy budou nízkoenergetické třídy A.
tisková zpráva