Projekty

V Radkově Lhotě vznikne pavilon domova pro seniory

Poklepem na základní kámen byla ve středu 28. listopadu 2012 slavnostně zahájena výstavba nového pavilonu v areálu Domova pro seniory Radkova Lhota, který bude určen pacientům s Alzheimerovou chorobou. Stavba je financována z úvěru Evropské investiční banky. Investorem je Olomoucký kraj a zhotovitelem sdružení firem OHL ŽS & TOMI-REMONT – Radkova Lhota. Projektovou dokumentaci vypracovala firma ALFAPROJEKT OLOMOUC, a. s. Celková cena zakázky, která bude dokončena v červnu 2014, je 129,64 mil. Kč (bez DPH).
Jedná se o nový vícepodlažní objekt se 79 lůžky pro klienty a s příslušným zázemím a všemi potřebnými provozy pro obslužný personál. K dispozici zde budou hygienické uzly, sanitační místnosti, společenské a klidové místnosti, izolační pokoj, zázemí pro zdravotní personál, sesterny, ošetřovny, sklady, čekárny, vyšetřovny, kanceláře a technické zázemí budov (kotelna, rozvodna, garáže). V pavilonu bude jídelna se 60 místy a kuchyní, jejíž kapacita bude 150 jídel denně.
Součástí zakázky jsou rovněž všechny rozvody sítí (kanalizace, voda, topení, vzduchotechnika, elektroinstalace, slaboproudé instalace) a také požární zabezpečení, nouzové osvětlení, zabezpečovací systém atd. V rámci zakázky bude rovněž zrekonstruována prádelna a sušárna ve stávajícím objektu domova a přeloženy původní inženýrské sítě (kanalizace, voda, plyn, elektřina a venkovní osvětlení). Součástí zakázky je i vybavení objektu nábytkem. U nového pavilonu vyroste parkoviště a nové budou i přístupové komunikace k jednotlivým provozům, plochy a komunikace určené pro relaxaci pacientů. Stavbaři provedou i terénní a sadové úpravy areálu.
tisková zpráva