Projekty

V Rokycanech začala stavba důležité okružní křižovatky

Dopravní napojení centra Rokycan, obousměrný provoz v ulici Třebízského ke škole a opravu zcela rozbité Plzeňské ulice zajistí právě zahájená stavba okružní křižovatky u Střelnice v Rokycanech.
Z celkových nákladů ve výši 49 miliónů korun vydá 20 miliónů Kč Plzeňský kraj a zbytek město. Pro Rokycany je to významná akce, připravovala se téměř 15 let, řekla ČTK místostarostka města Marie Hlávková.
„Napojí se nám výjezd z náměstí, takže se nám tu nebudou auta vracet do úzkých ulic, ale vyjedou pohodlně ke kruhovému objezdu. Také chodcům se ulehčí, protože dnes jsou tam velmi vysoké obrubníky a starší občané si stěžují, že mají problémy s překážkami. Dále se opraví půlka Plzeňské ulice, která je hrozně rozbitá," uvedla. S Plzeňskou ulicí, která je nyní nejhorší silnicí ve městě, jsou problémy osm let. Díky stavbě objezdu, který má být hotový v květnu 2013, se v okolí sníží hladina hluku. Vzniknou nová parkovací místa, čímž se zpřístupní sousední park.
Stavba zahrnuje obnovu vozovek o délce jeden kilometr v ulicích Plzeňská, Soukenická, Třebízského a Jiráskova. Samotná okružní křižovatka je navržená o vnějším průměru 32 metrů. Součástí stavby je obnova chodníků a cyklostezka mimo silnici u chodníku, která už na první části Plzeňské ulice vede.
Stavba okružní křižovatky je druhou největší letošní dopravní akci ve městě. Od konce března se buduje obchvat Rokycany–Hrádek za 170 miliónů korun, který umožní důležité napojení bývalých kasáren, kde jsou byty i firmy. Tuto stavbu zcela financuje kraj. U kasáren loni město opravilo za 35 miliónů korun ulici Boženy Němcové.
Na křižovatku u Střelnice naváže oprava Jiráskovy ulice podél gymnázia, která bude také společnou investicí Rokycan a kraje.
zpráva ČTK